Suntem o echipa formata din doi consilieri juridici si un economist - expert achizitii publice. Am luat decizia de a crea acest blog pentru a veni in ajutorul companiilor care doresc sa participe la procedurile de achizitii publice, dar nu dispun de personal specializat pentru intocmirea documentatiilor. Orice intrebari le puteti adresa la adresa de e-mail licitatii.publice.consulting@gmail.com. Veti primi un raspuns avizat in maxim 2 zile lucratoare de la adresarea intrebarii. Serviciul este GRATUIT!

marți, 26 iulie 2011

Cum se fraudeaza licitatiile publice in Romania

Licitatii trucate in Romania? Da, se intampla, este o realitate. Pentru unii deja face parte din "cultura nationala". Iar  aceasta realitate face mai mult rau decat ne putem inchipui. Pentru ca nu este vorba numai despre banii pe care statul roman ii pierde pentru ca plateste pentru anumite bunuri/lucrari/servicii cat nu face. Aceasta constientizare a faptului ca majoritatea licitatiilor sunt "aranjate" face ca multe firme mici, care ar putea fi competitive in fata marilor companii, sa renunte sa participe la procedurile de achizitii publice.
Si aceasta nu este numai o simpla banuiala. Este un fapt verificat, prin propria experienta. Am incercat sa ne oferim serviciile in domeniul achizitiilor publice catre diferite firme mici, care nu si-ar permite sa aiba un departament sau nici macar un angajt specializat in domeniul achizitiilor publice. Ne-am lovit in cea mai mare parte de refuzuri. Si nu pentru ca ne-ar fi fost pusa la indoiala calitatea serviciilor oferite. Si pur si simplu pentru ca acele firme mici nu considerau ca este profitabil sa participe la licitatiile publice. Fiecare isi cunoaste competitorii din domeniul propriu de activitate, si stie care dintre ei este "abonat" la banii publici. Prin urmare, considera cheltuielile ocazionate de participarea la licitatii - sume nu foarte mari, dar semnificative pentru micile companii - inutile, in conditiile in care nu pot genera profit.
Prin urmare, am luat decizia de a crea un ghid al modalitatilor de fraudare a licitatiilor, astfel incat cei interesati sa poata identifica procedurile frauduloase si sa poata lua atitudine in fata lor.
Incepand de maine, va vom prezenta care sunt modalitati utilizate pentru a truca o licitatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu